Община Сливен

Наследници на шумкари наградиха Корнелия Нинова за активна антифашистка дейност

.........................................................
05.09.2019 / 09:38

Оказа се, че „ослепени от злоба наследници на хитлерофашизма" са начело на България и тя трябва да бъде спасена от тях. Това стана ясно от словата на тържественото събрание на Българския антифашистки съюз за честването на 75 години от 9 септември 1944 г. тази вечер. Къде, ще попитате? В Парк-хотел „Москва”, къде другаде. Кой ще я спасява от фашистите? Корнелия Нинова, разбира се. Поне така разбрахме от словата на белокоси оратори, които възпяваха ордените с лика на Сталин, Червената армия, дето не ни е окупирала , а ни е дала свобода, докато продажниците нареждали в учебниците да се пише обратното.

Корнелия Нинова е начело на Националния комитет за честване на 9-и септември 1944 година, както съобщихме.

Лидерът на БСП получи „импровизирано и изненадващо” награда и грамота от БАС за най-активен антифашист днес. Ораторите обясняваха с комсомолски плам как трябва да се поучи от опита на 9-ти септември, как трябва да се тръгне в единен фронт срещу днешните фашисти, как те се опитват да пренапишат историята и да омаловажат ролята на СССР, а Корнелия гледаше и слушаше с усмивка. До нея се бяха наредили Калоян Паргов, Георги Свиленски и други отговорни другари.

Посланичките на братските Куба и Венецуела аплодираха бурно заедно с цялата зала.

Представителят на руското посолство Алексей Новосельов прочете поздравително писмо от посланик Макаров. „Има го в два варианта-на български и на руски, кой искате да прочета”, попита той.

„На руски”, мощно и верноподанически изрева залата.

Пратеникът на Макаров започна на руски, но дотича мъж , който каза „Българската телевизия” моли да се чете на български. Защо така, другари, щеше да е хубаво по БНТ да излъчат речтна на руски. Можеше да стане като в Грузия.

Наложи се дипломатът да превключи на български, който не се различаваше много от руския му.

Събранието прие декларация срещу българското МВнР, прочетена от Светлана Шаренкова. За нея специално ще ви разкажем и ще ви покажем, но утре. Да не ви дойде много.

 

Източник: 'Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев