Община Сливен

Две сливенски гимназии попадат в Топ 100 на най-добрите училища у нас за 2019 г.

-------
22.08.2019 / 15:25

Две сливенски гимназии попадат в Топ 100 на най-добрите училища в България за 2019, определени на база на средния успех от държавния зрелостен изпит по български език и литература. Класацията е направена от вестник „Дневник” на базата на информация от Министерството на образованието за резултатите от задължителния за всички дванадесетокласници зрелостен изпит по български език и литература.

Сред стоте най-добри средни училища в страната са Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ Сливен , която е наредена на 63 място със среден успех 4,95 от матурата по български език и литература. Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ пък е класирана на 79 място с успех – 4,76.

За сравнение на първо място в Топ 100 е Немската езикова гимназия в София със среден успех от матурата по български език и литература 5.64. Общо 35 училища от София са в класацията с най-високи резултати от държавния зрелостен изпит по БЕЛ. Следва Пловдив със седем училища, Варна – с 5, Бургас и Русе – с 4, Велико Търново, Стара Загора и Плевен – с 3.

 

Източник: SlivenPost

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев