Община Сливен

На 21 сигнала са реагирали пожарникарите в Сливенско през почивните дни

-------
19.08.2019 / 10:09

Екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ -Сливен са се отзовали на 21 сигнала за произшествия в дните 16-19 август.

На 17 август, около 17,30 часа, е възникнал пожар в спомагателна постройка, собственост на 63-годишна жена в новозагорския квартал „Шести“. Произшествието е ликвидирано в 19,10 часа от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са покривна конструкция - 50 кв. м. и дърва за огрев 3 куб.м. Спасена е сградата. Причината за пожара е детска игра с огън.

На 18 август, около 12,15 часа, е възникнал пожар в покрив на къща в село Езеро, собственост на 54-годишна жена. Произшествието е ликвидирано от екипи на РСПБЗН-Нова Загора и Сливен. Пострадали няма. Унищожено е покривна конструкция-70 кв.м. и домашно имущество. Причина за пожара е самозапалване на подпокривната изолация.

На 17 август, около 15,30 часа, е получено съобщение за възникнал пожар във фотоволтаичен парк в местността "старите лозя", в землището на село Червенаково. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви суха трева в близост до съоръжението.

Произшествието е ликвидирано от дежурна смяна на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. От пожара е засегната изолацията на кабелите на фотоволтаични панели.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев