Община Сливен

Областният управител Чавдар Божурски разговаря с протестиращите край с. Крушаре

-------
09.08.2019 / 15:36

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски е разговарял с протестиращите край село Крушаре, които вече осми ден блокират пътя Сливен-Ямбол. Това съобщи пред репортер на БТА Чавдар Божурски.

Диалогът се е състоял вчера, като областният управител е поискал да бъде освободен пътят, като е предложил протестът на бъде преместен на друго място или блокадата да бъде почасова. Предал съм на правителството техните искания, каза Божурски и уточни, че хората настояват за регистрация на животните в стопанства от типа "заден двор" и да спре умъртвяването на здрави животни в санитарните зони на областта. Аз съм посредник между протестиращите и останалите граждани, заяви още областният управител и допълни, че в областната администрация са постъпили десетки устни и писмени сигнали от хора, които не могат да пътуват между двата областни града.

Диалогът между институцията и протестиращите ще продължи, каза Божурски, като посочи, че ще бъде търсен оптимален вариант между техните интереси и тези на други жители на двете области.

Блокадата на пътя обаче остава, защото протестиращите настояват за адекватни решения на проблема.

 

Източник: БТА - Сливен

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев