Община Сливен

Магнитни бури ни тормозят и тази седмица

-------
07.08.2019 / 15:20

През тази седмица мнозина ще почувстват ефекта на слънчевите изригвания, които въпреки че се получават на огромно разстояние от нас, оказват своето влияние върху човек. То се изразява в промяна на магнитното поле на Земята, а това определено може да ни се отрази, обясни психиатърът д-р Веселин Герев.

"Обикновено човек се чувства отпаднал, по-трудно се концентрира - говорим за здрави хора, чувства едно тъпо главоболие, тегаво му е през деня, допуска елементарни грешки, които в работата си не би трябвало да допуска, разсеян е в действията си. Това дори може да е причина и за едно ПТП, за една трудова злополука", каза психиатърът в студиото на "България сутрин".

Д-р Герев допълни още, че магнитните бури могат да повлияят и на съня ни, но най-вече те се отразяват на хората със сърдечни проблеми.

Пред Bulgaria ON AIR психиатърът обясни още, че в днешно време сме станали много по-чувствителни на магнитните бури, защото живеем доста по-изолирани от магнитното поле на Земята, когато сме затворени в помещение, кола или на друго място.

"Хората, които са застрашени - това са тези с психични разтройства или с кардиологични проблеми, те трябва да пребивават тези дни повече на закрито", посъветва д-р Герев.

По думите му най-добре е да си стоим вкъщи, зад дебелите стени, за да се изолираме от колебливото магнитно поле. Д-р Герев напомни на всички с хронични заболявания, че в този период трябва да си приемат редовно лекарствата.

 

Източник: dnes.bg

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев