Община Сливен

Наркопласьор от Сливен отива зад решетките за производство на дрога

------------------------------------
02.08.2019 / 15:56

По дело на Окръжна прокуратура – Сливен, Николай Х., обвинен в производство и държане с цел разпространение на метамфетамин и амфетамин, както и притежаване на ловен автомат и боеприпаси, които са държани без разрешително, ще търпи общо 2 г. и 6 м. ефективно наказание „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

Ефективно наказание от 1 година и 8 месеца „лишаване от свобода“ ще търпи Николай Х. Той е обвинен, затова че на 22.03.2019 г. в гр. Сливен, без надлежно разрешително е произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (около 10 грама метамфетамин и амфетамин) – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, предл. 1 и 4 от НК.

Той е обвинен и затова че на същите дата и място, без надлежно разрешително държал прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 2, предл. 1 и 2, вр. изр. 1, предл. 4 от НК.

Той е обвинен и затова че на горепосочените дата и място, държал огнестрелно оръжие (ловен автомат) и боеприпаси, без да има за това

надлежно разрешително – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК. Николай Х. ще търпи и наказание от 10 м. „лишаване от свобода“ и „глоба“ в

размер 10 000 лв., по предходно осъждане по НОХД № 5641/2016 г. на РС-Бургас. Общото наказание, в размер на 2 г. и 6 м. „лишаване от свобода“, ще бъде реализирано при първоначален „строг“ режим в затвор. Одобреното от съда споразумение има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда и не подлежи на обжалване.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев