Община Сливен

Удариха с камък полицейски служител в кв. "Надежда".... Полицейска акция в Котел

------------------------------------
29.07.2019 / 12:16

Двама задържани и иззети музикални уредби в хода на ежедневните действия по опазване на обществения ред и тишината в сливенския квартал „Надежда“. На 27 юли служители на участъка в квартала са се отзовали на 11 сигнала за нарушаване на тишината.

Иззети са 2 музикални уредби, съставени са 6 протокола за предупреждение и 2 акта по Наредбата за обществения ред на община Сливен. В 00,25 часа на 27 юли при отработване на получен сигнал за нарушение на нощната тишина, на ул.“Крали Марко“, екип на участъка се е натъкнал на изключително нагло и агресивно поведение от страна на две лица в явно нетрезво състояние - А.А. на 45 години и Х.А. на 22 години. А.А. се е възпротивил на отправеното му разпореждане да спре музиката и е ударил полицейския служител с камък в главата. На място са изпратени два екипа на РУ-Сливен.

Напрежението е овладяно и не са допуснати други нарушения на обществени ред и инциденти. Двамата извършители са направили опит да се укрия. След проведените издирвателни действия двамата са задържани и отведени в РУ-Сливен. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен. Към момента двамата са задържани.

 

Служители на РУ-Котел са провели полицейска операция по линия на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица и присъствието им в питейни и увеселителни заведения, зали за хазарт и други след 23,00 часа без пълнолетен придружител. За времето от 18,00 часа на 27 юли до 02,00 часа на 28 юли са проверени 49 лица, 27 автомобила и 12 обекта. Установени са 3 непълнолетни лица, без придружител след 23,00 часа. Съставени са актове по Закона за закрила на детето. Установени са нарушения по Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

 

Непълнолетен и неправоспособен водач, който системно управлява МПС, е установен и задържан от служители на РУ-Нова Загора. На 28 юли, около 15,50 часа, в град Нова Загора е извършена проверка на 17-годишния С.С. от село Кортен, водач на мотоциклет. С.С. е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС, без да притежава нужната правоспособност. По случая е започнато бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев