Община Сливен

Планинските спасители в Сливен спасиха изгубена в планината край Кипиливо 75- годишна жена

.........................................................
29.07.2019 / 10:44

Планинските спасители в Сливен спасиха изгубена в планината край Кипиливо 75- годишна жена. Това съобщава радио „Фокус“, като цитира началника на планинската спасителна служба при БЧК – Сливен Николай Сотиров.

На 25 юли вечерта в ПСС е получен сигнал за изчезнала жена от селото с деменция. Около 12 часа вечерта спасителният отряд е бил на място. Издирването продължило до 4-5 часа сутринта без резултат и акцията била прекратена. В събота сутринта обаче била подновена по молба на близките. Спасителите успели да открият видеозапис от камера на хотел. От него станало ясно, че жената е преминала покрай него и посоката в която се отправила. Спасителите се разделили на два отряда и продължили претърсването на района. Открили якето на жената и мястото, където е нощувала. По-късно била открита и самата жена, жива и здрава, въпреки времето, прекарано в планината.

В спасителната акция участвали началникът на ПСС – Сливен Николай Сотиров, планинските спасители Петър Койнов, Камен Динев, Андон Димов, Иван Черкезов, лекарят на отряда д-р Евгений Тенчев и трима стажанти: Красимир Стефанов, Щилиян Тенчев и Светослав Семов.

Това е петата спасителна акция на сливенският отряд на ПСС за тази година. Всички те са приключили успешно.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев