Община Сливен

Нов кът за отдих на Хамам баир край Сливен

------------------------------------
26.07.2019 / 09:11

Посетителите на хълма Хамам баир край Сливен от няколко дни се радват на нова придобивка. Кът за отдих за туристите обособи сдружението „Активен гражданин“ край чешмата на ВиК – Сливен, на 600 м от бул. „Банско шосе“.

Мястото в подножието на върха с паметника на загиналите за свободата на България е обзаведено с беседка с форма на горска къщичка, барбекю тип „параходен комин“ и две пейки край чешмата. То вече има и име, изписано на фасадата на беседката – Сладка почивка. Създаването и оборудването на къта за отдих е осъществено с финансовото и морално съдействие на едно гражданско сдружение, институции и природолюбители.

Кътът за отдих „Сладка почивка“ е лесно достъпен – намира се точно до асфалтовия път към върха. „Това беше нашата цел, когато изграждахме „Сладка почивка“ – да е приятно място за отдих и да е лесно достъпно за всички граждани.“ – каза инж. Георги Божев, председател на сдружение „Активен гражданин“. Тук туристите могат да отдъхнат в жегата, да се скрият от дъжда, да пият вода от чешмата, да си приготвят барбекю, да обядват на беседката, като разбира се не забравят да почистят след себе си.

Следващата цел на сдружението „Активен гражданин“, според неговия председател, е ремонтът на чешмата в местността Дюлева река, построена в памет на Георги Данчев. Да оживее чешмата, която в момента не работи, се надяват и обитателите на околната, близка до града, вилна зона. Проектира се подмяна на водопроводната мрежа, реставриране на възпоменателната плоча, подмяна на плочника край чешмата и монтиране там на две пейки за почивка.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев