Община Сливен

Писателката Валерия Андреева гостува децата участници в творческата работилница „Лято в библиотеката - 2019”

------------------------------------
25.07.2019 / 15:05

Днес, 25 юли 2019г., специален гост на децата участници в творческата работилница „Лято в библиотеката - 2019” в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” бе сливенската писателка Валерия Андреева.

Валерия Андреева Тодорова е автор на белетристика, поезия, пиеси за куклен театър, публицистика. Завършила е българска филология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Работи в областта на връзки с обществеността, реторика, журналистика.

Има публикации в редица литературни списания и сборници, както и във вестниците „Неделник”, „България сега”, „Българска армия” и др.

Носител е на редица награди от литературни конкурси.

Автор е на книгите за възрастни: "Да откраднеш тайната на хляба"/2012/ и "Грънчарят"/2014/.

Написани за деца, с много обич и приятелско чувство, са пиесите за куклен театър "Къде са цветята", "Пролетните курабийки на Баба Марта"/издадена като отделна книга през 2017г./, "Ореховото царство", "Срещи до Стария бряст".

"Да пишеш и да правиш книги, е като една игра с много труд, защото писателят играе с думите. Той съчинява играта", каза Валерия Андреева.

Пред децата в библиотеката тя представи книгата си „Пролетните курабийки на Баба Марта" - една забавна история за трите дъщери на пролетта – Синята фея, Зелената фея и Розовата фея, които с радост гостуват на своята Баба Марта и с вдъхновение приготвят за първи път пролетни курабийки по нейната рецепта.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев