Община Сливен

На 25 юли „Европа Директно – Сливен” ще посети с. Гавраилово на празника "Златна праскова"

------------------------------------
24.07.2019 / 09:46

Продължава информационното турне на център „Европа Директно – Сливен” под надслов „Европейският съюз близо до Вас”. На 25 юли (четвъртък) ще посетим село Гавраилово, където ще участваме с информационен щанд на Празника „Златна праскова”.

Празникът „Златна праскова” ще проведе за 18 път в сливенското село Гавраилово, което е център на производството на праскови в България. Събитието се организира от Община Сливен, МЗХГ, Кметство – с. Гавраилово, НЧ „Слънце 1928”, Институт по овощарство – Пловдив, Организация на производителите на праскови „Българска праскова” ООД и НССЗ, и е под патронажа на Министъра на земеделието, храните и горите. В празника ще се включат производители на праскови от цялата страна, специалисти от научни институти, много деца и гости.

Участниците и гостите на празника ще имат възможност да посетят мобилния информационен щанд на Европа Директно – Сливен, на който ще получат разнообразна безплатна и полезна информация за ЕС: за правата и сигурността им като европейски граждани, права на потребителите и пътниците, работа и пътуване в ЕС, възможности за обучение, финансиране на бизнеса и земеделските стопани, околна среда и енергия, образователни и занимателни материали за деца и младежи, и др.

Информационната пътуваща кампания „Европейският съюз близо до Вас” е ежегодна инициатива на Европа Директно Сливен и има за цел да повишава информираността на гражданите от Сливенска област относно европейските приоритети.

 

График на информационните турнета за 2019 г.:

 

25.07.2019 г. - с. Гавраилово – Празник „Златна праскова”

 

26.10.2019 г. - гр. Сливен - Димитровден - Празник на Сливен

 

01.11.2019 г. - гр. Котел – Празник на гр. Котел

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев