Община Сливен

На 11 и 12 октомври в Сливен ще се проведе Национално изложение по животновъдство

------------------------------------
24.07.2019 / 09:19

Георги Йорданов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството даде информация специално на АгроТВ.

От 11 до 12 октомври 2019 година ще се проведе Национално изложение по животновъдство в Сливен. Това съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството. И тази година изложението ще представи на посетителите богата програма.

Основната идея на двудневния форум е обществото да се запознае с най-добрите животни, които се отглеждат у нас, както и да се представят постиженията на генетиката и развъдната дейност.

За първи път тази есен по време на националното изложение ще има състезание за майстор-месар на България. Конкурсът ще предхожда Световното първенство по транжиране, което се провежда в Калифорния, където български месари ще участват за пръв път. Участниците ще се съревновават по най-умело обезкостяване на месо.

Състезанието е част от проект „Дни на българското месо", изпълняван от Асоциацията на месопреработвателите в България в рамките на инициативата „Подкрепям българското", организирана от Министерството на земеделието.

 

Източник: "Агро.бг"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев