Община Сливен

За личния просперитет на кмета Стефан Радев и възможните спекулации

.........................................................
23.07.2019 / 09:12

Публикуваните данни за доходите на Стефан Радев, обявен като най-заможен сред българските кметове, вероятно ще породят и редица спекулации, най-вече отстрана на опозицията. Фактите обаче са на негова страна.

Стефан Радев е роден на 6 септември 1972 г. в град Сливен. Завършва средното си образование в ГПЗЕ "Захари Стоянов". През 1995 г. завършва Икономическия университет - Варна със специалност "Икономика и управление на индустрията". Има магистърска степен по счетоводство и контрол от УНСС - София. От 2010 г. е дипломиран експерт-счетоводител. Повече от десет години е бил изпълнителен и финансов директор на голяма компания. До встъпването си в длъжност като кмет на Сливен работи във финансовата сфера като одитор.

Ще припомним, че дълго време Радев беше изпълнителен директор на „Мел Инвест“. Оглавявал е няколко фирми и в София, и не на шега го определят като финансов гений.

Именно той в своя първи мандат измъкна Сливен от тресавището, в което го вкараха Лечков и Милев.

Става дума за милиони дългове на общината, отвоювани от него с различни маньоври, включая и със съдебни дела срещу някои институции.

Ето защо всякакви спекулации около неговия личен просперитет са обречени на неуспех – твърдят мнозина.

 

„Седмица“

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев