Община Сливен

Готово е прединвестиционното проучване за обновяване на ВиК инфраструктурата в област Сливен, обяви министър Аврамова

------------------------------------
22.07.2019 / 15:41

Министърът на регионалното развите и благоустройството Петя Аврамова обяви, че ръководеното от нея ведомство е изготвило регионално прединвестиционно проучване за област Сливен, което е условие да получаване на безвъзмездни европейски средства за доизграждане и модернизация на ВиК инфраструктурата на територията на областта.

Освен за Сливен МРРБ е изработило още 13 регионални прединвестиционни проучвания за областите Бургас, Шумен, Варна, Добрич, Силистра, Русе, Пловдив, Кърджали, Ямбол, Стара Загора, Перник, Видин и Враца. ВиК операторите подадоха проектните си предложения към Управляващия орган на ОПОС и се очаква подписване на договорите. Първият от тях – за област Враца, от където е и министър Аврамова, вече е в ход. Изпълнява се и проектът на ВиК Смолян, за който през миналия програмен период такова проучване беше изработено пилотно.

Пред участниците във форума "Образцова община", състоял се във Велико Търново Аврамова коментира, че обновяването на ВиК инфраструктурата ще подобри услугата за гражданите и стандарта на живот. За МРРБ е много важно също да се спре обезлюдяването на по-малките населени места и концентрацията на населението в големите градове. Затова със средства от националния бюджет и по линия на европейската солидарност се обновява градската среда, инвестира се в модернизацията на над 400 училища и детски градини, здравни и социални заведения.

 

Източник: "Сливен нюз"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев