Община Сливен

Кучета на Лечков нахапали невръстно момиче. Той: Голяма работа!

------------------------------------
14.07.2019 / 11:32

Кучетата на зам.-шефа на БФС Йордан Лечков нахапаха невръстно момиче в Сливен, съобщава „България днес“. Инцидентът става преди дни, когато ученичката преминава през стадион, където животните живеят.

Сестрата на пострадалата сподели снимка, на която се вижда бинтова ръка, след сблъсъка с песовете.

„Пиша тази публикация, за да споделя шокираща случка. Сестра ми, която е ученичка, трябваше да отиде на стаж, назначен й от училище, който се проведе в хотел. На път за там беше нападната и нахапа от две кучета, собственост на г-н Йордан Лечков. Кучетата са немски овчарки и се разхождат в цялата част на комплекса без каишки и намордници. След случая проведохме разговор с него, а думите му бяха: „Голяма работа, случва се! Тя какво прави там?“, пише Даниела Генова, сестра на нападнатото момиче. Ученичката получава дълбоки рани около китката.

След инцидента пострадалата е откарана в болница, където раните й са промити и бинтовани.

„Не искам да уронвам авторитета на никой, а да предупредя, че наоколо има спортни зали и парк, много хора и деца. Раните ще заздравеят, но уплахата остава“, добавя Даниела.

„България Днес“ потърси за коментар Йордан Лечков, който е категоричен, че историята не седи точно по този начин.

„Кучетата са си в техния дом, тоест на стадиона. Не е точно така, както е написано. Не искам да изпадам в обяснителен режим. Няма нахапвания. Немските овчарки не хапят, просто кучето е отреагирало, защото си пази територията. Има неприятен сблъсък, но детето не е нахапано“, категоричен е вицепрезидентът на футболния съюз и звезда от САЩ ’94.

Запитан дали смята да спази новия закон за ветеринарномедицинската дейност и да слага намордник и повод на кучетата си, Лечков отговори:

„Слагаме им каишки. В случая едно момче се грижи за тях, кучетата си седят по техните места, а момичето минава покрай техния дом“.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев