Община Сливен

Янко Янков: ДПС иска гласът на гражданите да бъде реално отчетен

------------------------------------
14.07.2019 / 11:25

Искаме машинно гласуване и преброяване на хартиените бюлетини, но всичко да бъде с отговорността на държавата.

Реализация потенциала на ДПС във всички нива на местната власт и областните градове.

ДПС определя комуникацията си с кметската институция в Сливен като успешна.

Всички сме обединени около идеята за машинно гласуване, с цел да се игнорира субективният подход в преброяването на бюлетините и да не се подменя реалното гласуване на хората. Искаме машинно гласуване, но всичко да бъде с отговорността на държавата и компетентните институции. Това заяви в интервю за Радио Сливен Нет заместник – председателят на ПП ДПС Янко Янков след проведено днес заседание на ЦС на движението.

„И още – искаме, ако има хартиени бюлетини, преброяването също да бъда машинно, за да бъде реално отчетен гласът на гражданите“, подчерта Янков. Той коментира впечатленията си от САЩ, където е наблюдавал изборния процес. Ако искаме в България качествена демокрация, трябва да се направи всичко необходимо за обективно отчитане вота на българските граждани, убеден е заместник – председателят на ДПС Янко Янков.

Нашите намерения като ръководство на партията са да реализираме потенциала на ДПС във всички нива на местната власт и в областните градове, заяви още Янков след днешното заседание на партията. Интересът към местната власт – кметове, общински съветници, естествено става все по – сериозен. Затова движението ще започне преговори за участие на негови представители „в максимална степен във всички нива на местната власт“. По думите му, това ще даде начало на една устойчива предизборна кампания и, разбира се, резултати.

Заместник – председателят на ДПС заяви, че в някои областни центрове движението ще има собствени кандидати. По темата предстоят сериозни консултации на централно ниво. „Чудеса никой не може сам да направи, динамиката в общинските съвети, сами виждате, не дава винаги сигурност при 50 плюс 1 представителство в местната власт. Необходим е сериозен, постоянен, открит диалог с гражданите, с гражданските организации за постигане на максимален консенсус при решаване на местните проблеми, свързани с инвестиции, образование, здравеопазване, демография, мерки против престъпността.

Като законодателство имаме сериозно намерение да променим ролята на общините в много направления, свързани с ефективна и качествена промяна в качеството на живот на хората по места. Това трябва да легитимира общините, местната власт, като основен фактор за качеството на живота на хората по места.

Янко Янков специално акцентира, че в Сливен ДПС активно работи с Кмета на Общината и има добра оценка за комуникацията им. „Смятаме за предстоящите местни избори да имаме общи действия и с други потенциални партньори с крайна цел доброто бъдеще на Сливен. Общината има потенциал в сферата на икономиката, културата и туризма, убеден е Янков, който е и бивш сливенски градоначалник.

Кметските номинации на ДПС трябва да очакваме в края на август, след заседания на общинските и областните съвети.

 

Източник: "Радио Сливен нет"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев