Община Сливен

Председателят на Окръжния съд в Сливен Кънчо Жеков с почтен знак след 38 години кариера

.........................................................
03.07.2019 / 09:19

Съдия Жеков е награден за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества

След 38 години стаж като съдия, от които последните 10 години начело на Окръжен съд-Сливен, съдия Къню Жеков отстъпи председателеския пост поради навършване на пенсионна възраст. Той бе поощрен от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с отличие „личен почетен знак: първа степен – златен“ и с парична награда в размер на 1000 лв.

Съдия Жеков е награден за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Отличията бяха предложени от Деница Вълкова – административен ръководител – председател на Апелативен съд – Бургас, във връзка с пенсионирането му.

„С дългогодишната си безупречна работа като съдия и административен ръководител на Окръжен съд – Сливен Вие дадохте своя значим личен принос за издигането на съдийската професия на едно по-високо ниво и за повишаване авторитета на съдебната власт. През всичките години, в които правораздавахте, Вие доказвахте, че съдийството не е само професия, то е призвание и смислена кауза!“, се казва в поздравителния адрес, който съдия Вълкова връчи на опитния магистрат.

Съдия Жеков е с ранг „съдия във ВКС и ВАС“. В своята кариера той последователно е заемал длъжностите стажант съдия в Окръжен съд – Сливен, заместник-районен прокурор в Окръжна прокуратура – Сливен, съдия във Военен съд, а от 1993 г. е съдия в Окръжен съд – Сливен. Изпълнявал е длъжностите председател и заместник-председател, бил е два мандата административен ръководител – председател на съда.

Съдия Жеков се отличава с добросъвестното, коректно и отговорно изпълнение на служебните задължения, а в качеството на административен ръководител е създал оптимална организация на работа и добър колегиален климат.

Къню Жеков е освободен от заеманата длъжност „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд – Сливен, считано от 01.07.2019 г.

За изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд – Сливен, считано от 01.07.2019 г , до встъпване в длъжност на нов административен ръководител СК на ВСС е определила съдия Мартин Данчев, досегашен „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев