Община Сливен

Шестнадесети пленер по живопис - Нова Загора 2019

------------------------------------
02.07.2019 / 13:23

На 1 юли, от 17:30 ч., в Художествена галерия „Руси Карабиберов“, за шестнадесета поредна година, бе открита изложбата „Пленер по живопис – Нова Загора 2019”. В него взеха участие петима украински художници – Андрей Чижов, Галина Дигас, Ина Делиева, Микола Кутняхов и Татяна Кутняхова–Семенюк, които създадоха произведения с индивидуална творческа интерпретация, собствена естетическа платформа и нагласа.

След тазгодишното издание на пленера, броят на авторите, докоснали се до атмосферата на новозагорския край и оставили през годините част от себе си в него, е вече 96, а произведенията обогатили фонда на галерията – над 200.

За втора поредна година, за всички присъстващи, бе подготвена още една приятна изненада – представянето на петата книга на Димитър Пенчев „От дузпа в тъч”.

Според редактора Ива Спиридонова „От дузпа в тъч" разказва за правилата, по които играе животът. И за нарушаването им. Писма, които предизвикват горчив, но искрен смях, текстове с премерена доза сарказъм, но и трезв поглед към реалността, която не винаги е красива, но често може да бъде забавна. Диалог, в който винаги единия може да бъдеш ти. Ако отговориш на писмата честно и открито.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев