Община Сливен

Владимир Зарев представи в Сливен новият си роман „Чудовището“

.........................................................
29.06.2019 / 10:40

Тази вечер в зала „Май“ се състоя премиерата на последния роман на писателя Владимир Зарев „Чудовището“.

Романът „Чудовището“ бе представен пред сливенската публика от Стойо Вартоломеев – управител на ИК ”Хермес” и редактор на изданието.

„Чудовището“ е силно емоционален и мъдър роман. За една красива и невъзможна любов, за времето и неговия безжалостен отпечатък, за надвисналата сянка на Чудовището, зад която наднича Забравата.

 

За романа си Зарев казва: „Исках да напиша роман за старостта. Но не мрънкав – че човек губи част от физическата си мощ, и това се отразява на духовните му сили, а роман за величието на старостта. Защото възрастният човек е невероятно свободен. Той престава да бъде режисьор, престава да играе себе си и някой друг. Напуска ролите, които е играл. Затваря се, завръща се в себе си – там е свободен. Като зрител наблюдава свободно и красиво живота, който го отминава. В старостта миналото става все по-дълго, а бъдещето – все по-късо. Но той вече е отгледал децата си, има емоционална връзка, но те са някъде другаде и като възрастни отговарят за себе си. Героят ми има свободата да преосмисли живота си, да намери духовни опори, които да го примирят с това, което накрая сполетява всеки от нас.... Защо се страхуваме от смъртта? Тя е неизвестност. Човек не се страхува от бъдещото си отсъствие, а че това е неизвестност...”.

На представянето на книгата присъстваха много гости, сред които бе заместник-областния управител на Сливен Димитринка Петкова и директора на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ д-р Росица Петрова-Василева.

Авторът получи много цветя и поздравления. Владимир Зарев даде автографи на всички, пожелали да закупят книгата.

 

Текст, снимки: Станимир Петков

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев