Община Сливен

Медицинските сестри от Сливен отново излизат на протест на 1 юли

.........................................................
27.06.2019 / 09:24

Към предупредителна ефективна стачка преминават медицинските сестри в Сливен. Това обяви за Дарик радио Надежда Маргенова – председател на стачния комитет на медицинските сестри към МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

Престои спиране на работа за 1 час по предварителен график от 1-ви до 10 юли. От 11 юли решението е за безсрочна ефективна стачка. Ще се проведе разговор с директора на болницата за изясняване на условията за провеждане на стачката, за да не се застрашава живота и здравето на пациентите….

Маргенова уточни, че исканията им не са синдикални, а са насочени към цялостна реформа на здравеопазването и болниците на не са търговски дружества.

Протестът в Сливен е част от Националния, като към момента се прави мексиканска вълна и всеки се включва според възможностите.

В два дни, въпреки дъждовното време, те събират подписка от граждани за подкрепа на исканията им за промяна в здравеопазването.

Около 150 медицински сестри от всички 300-та, работещи в МБАЛ "Д-р Иван Селимински", са подкрепили протеста. Записването продължава, увери Маргенова, но сподели, че колегите им от останалите здравни заведения в Сливен остават безучастни и заемат позиция на наблюдатели.

 

Мими Данева

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев