Община Сливен

Кметът Коста Каранашев обяви бедствено положение в Котел

двдвдв
26.06.2019 / 22:04

След свикването на кризисния щаб и експертния съвет по повод възникналото природно бедствие в Котел, пред камерата на KOTELNEWS кметът на община Котел Коста Каранашев направи изявление в което обяви бедствено положение.

Предвид интензивния дъжд днес ще обявя бедствено положение до овладяване на ситуацията. Имаме доста поражения по асфалтовите настилки, както и наводнени къщи, поражения от материален характер.

Всички институции са тук, благодарение на намесата на полицията движението е възстановено и по републиканската и по общинската пътна мрежа, както и по улиците.

Три багера към момента и една фадрома разчистват свлечения инертен материал, както и калта която е свлечена от всичко, което влезе в града във вид на вода, дънери, асфалт, чакъл и смятам, че до към девет часа довечера ще се справим и движението ще бъде абсолютно нормализирано, както и ходенето по тротоарите, защото на места и тротоарите са залети и там има свлечени земни маси и инертни материали.

Искам да съобщя на гражданите, че пречиствателната станция за питейна вода в Котел все още не е пусната и не работи, така че очакваме голяма замътеност на водата. Водата да не се ползва за питейни нужди. Началника на ВиК също е тук и пак повтарям пречиствателната станция все още няма акт 15 и не работи към момента. Така че гражданите да се въздържат да ползват вода за пиене от чешмите, докато тази замътеност не изчезне. Всички, които са претърпели някакви загуби ще има комисия от общината, която ще констатира къде бедствието и в какъв мащаб са пораженията за да може след това да помогнем на тези хора. Ще помагаме през Общински съвет, ще направим дарителска кампания и ще искаме от държавата финансиране по най-бързия начин за да можем да възстановим всички тези поражения които днес се случиха. Лошото е, че наистина това се случва два дена преди празника на града фестивала, но мисля че положението ще бъде овладяно така че и празника ще си протече по нормалния начин./Котел нюз/

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев