Община Сливен

Над 100 деца участваха в проект "„Приключения за природолюбители”

------------------------------------
22.06.2019 / 11:28

Продължава проектът „Приключения за природолюбители”, реализиран от „Фондация за развитие на регион Сливен”. Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен 2018”, на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

 

Проектът има за цел да повиши екологичната образованост на деца на възраст от 1 до 6 клас, да направи връзката им с природата по-силна, да им даде опит, свързан с грижите за природата, както и познания за различните видове дървета, птици, растения, насекоми и др. на територията на Сливен и ПП „Сините камъни”. По проекта са предвидени интересни лекции в различна среда, съобразена с възрастта и познанията на децата, издаване на помагало с приключения и любопитни факти и др.

 

Над 100 деца вече се включиха в различните дейности по проекта. На 13 юни лекторът Красимир Цуцов проведе няколко занимания с петокласниците от СУ „Пейо Яворов”. Децата се запознаха с начина на събиране и съхранение на билките, научиха повече за техните лечебни свойства и особености, успяха да разпознаят различни видове билков чай и др.

 

В проекта тази седмица се включиха и децата-участници в Лятната академия на ОДФ-Сливен. Те направиха изследователска разходка в градската градина, измерваха обиколката на дървета и определяха възрастта им, запознаха се с някои видове птици, а след разходката научиха повече за билките и отварите, приготвени от тях. Особено забавни бяха практическите игри като „Мравешка верига”, „Събирачи”, „Царицата-майка казва”, „Баланс в природата”, които децата играха в Арт-център „Седем”. На 21 юни заниманията продължават с деца от ОУ „Панайот Хитов”.

 

Практически занимания „Цар Билкар” ще се проведат на 24 юни в село Бяла. Целта на заниманията е да запознаят децата с билките.

 

Заниманията продължават на малка сцена в Арт-център „Седем” от 26 до 28 юни, от 13 часа. Тогава децата ще се запознаят с видовете пеперуди и многообразието от орхидеи в ПП „Сините камъни”.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен е възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев