Община Сливен

Община Нова Загора подкрепя дейността на МБАЛ „Света Петка Българска”

------------------------------------
19.06.2019 / 15:34

Болничното лечение на територията на община Нова Загора се осъществява от МБАЛ „Света Петка Българска” ЕООД. Община Нова Загора подкрепя дейността на МБАЛ „Света Петка Българска”, като ежегодно отделя средства от общинския бюджет, които се изразходват основно в три направления: за подпомагане погасяването на направените разходи; за закупуване на оборудване и за подобряване на базата на болничното заведение.

Благодарение на сътрудничесвото на общинското ръководство днес то разполага с модерен скенер, доплер за бременни жени, а педиатрично отделение е обновено. Част от политиката на Общината е и подкрепата на родените в болницата бебета и семействата им с пакети от първа необходимост.

В МБАЛ „Света Петка Българска” работят професионалисти, които трябва да се справят освен с тежките случаи по своята професионална компетентност, и с проблеми, свързани с оцеляването на дружеството.

По думите на управителя д-р Иванова, голяма част от пациентите не могат да потърсят лечение в по-отдалечени места, голяма част от тях са в затруднено материално положение, някои без здравни осигуровки. Те имат нужда от лекарска грижа, която получават тук, но това води до финансово натоварване на МБАЛ „Света Петка Българска”. Подобна е съдбата на други болници в малки населени места. Екипът на д-р Иванова среща разбиране от страна на кмета Николай Грозев.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев