Община Сливен

Първо място за Денис Сираков от ППМГ „Добри Чинтулов“ в турнира „Математически звезди“

------------------------------------
17.06.2019 / 11:43

Първо място зае Денис Сираков от V клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ в генералното класиране за V клас на XV турнир „Математически звезди“ 2019. Класирането е на базата на резултатите от четири престижни математически конкурса: националните турнири „Черноризец Храбър“ и „Иван Салабашев“, международния конкурс „Европейско кенгуру“ и финалния кръг на „Математически звезди“. Двата най-добри резултата от първите три състезания носят 50% от финалния рейтинг, като към тях се прибавя резултатът от „Математически звезди“. На финалния кръг на състезанието Денис има най-висок резултат от всички петокласници в страната, което определя класирането му на първо място сред финалистите.

 

Финалното състезатие се организира от „Академия 21. век“ и се проведе на 15 юни 2019 г. в Рилон център, град Пловдив. В него взеха участие деца от втори до шести клас от цялата страна. Задачите бяха с висока трудност, съставени от доц. Ивайло Кортезов.

 

Учениците от 3-6. клас работиха онлайн в системата Мудъл със собствен таблет, мобилен телефон или лаптоп през първите 90 минути.

 

Във финалния етап първите 24 ученици от 5.-6. клас решаваха допълнителна задача с разписване за 40 минути. Точките от задачата за разписване се добавят към финалния рейтинг, при което максималният възможен рейтинг за тези ученици става 120 точки. Задачата за описание се проверяваше от доц. Ивайло Кортезов.

 

На финала за пети клас Денис Сираков единствен от всички участници постигна максимален резултат и след решаване на допълнителната задача с висока трудност зае първото място. Денис постигна резултат от 93,65%, който го класира на първо място по математика сред петокласниците в България за 2019 година.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев