Община Сливен

Наградиха лауреатите от Дванадесетия национален фестивал на любителските театри 2019 г.

.........................................................
10.06.2019 / 12:26

С бурни аплодисменти, публика на крака и много вълнения, на тържествена церемония, в НЧ „Диньо П. Сивков - 1870”, спусна завеси дванадесетото издание на Националния фестивал на любителските театри. След тридневен маратон и 16 постановки на колективи от цяла България, новозагорци за сетен път се убедиха, че театърът е магия по-силна от времето.

„Фестивалът отново се превърна в едно изключително събитие, изпълнено с любов и талант”, каза в словото си при закриването председателят на журито Наташа Колевска-Куртева.

Тя сподели, че заедно с другите членове на журито - Светла Бенева и Иван Петрушинов, са щастливи и удовлетворени не само от показаното високо майсторство, но и от присъствието на много млади хора в театралните трупи.

„Това ни дава вяра и надежда за бъдещето!”, допълни г-жа Куртева.

От името на домакините, своята благодарност към театралните колективи поднесе заместник-кметът на община Нова Загора Светла Стоянова.

Г-жа Стоянова заяви, че Нова Загора е била и ще бъде средище на културата и театъра и пожела на всички участници да я носят в сърцата си.

„Гордеем се с таланта Ви и сме признателни, че го споделихте с нас. До нови срещи на новозагорска сцена.”, каза тя, след което носителите на отличията за мъжка, женска роля и спектакъл за 2019 година получиха своите статуетки от председателя и от членовете на журито.

Националният фестивал на любителските театри Нова Загора 2019 се проведе от 5 до 7 юни и беше изпълнен с разнообразни постановки – „Опечалената фамилия”, „Доктор” и „Госпожа Министершата” от Бранислав Нушич, „Остани си с носа” от Олга Степкова, „Двубой” по Иван Вазов, „Районна болница” от Христо Бойчев, „Руска лотария” от Василий Сигарев и др. Те бяха представени умело и сърцато, с много дух и ентусиазъм от артистите–самодейци от Нова Загора, Първомайци, общ. Горна Оряховица, с. Козаревец, общ. Лясковец, Раднево, Елхово, Лясковец, Костинброд, Исперих, Козлодуй, Карлово, Сопот, Горна Оряховица, Гълъбово и с. Кортен, общ. Нова Загора.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев