Община Сливен

Официално бе открито междублоково пространство в ж.к. "Загоре" в Нова Загора

----
07.06.2019 / 15:21

Края на пролетта и началото на лятото е най-доброто време за прекрасни усещания. Когато ни галят слънчевите лъчи и слънцето ни прошепва да се усмихнем, най - хубавото предстои. На 6 юни новозагорци приветстваха това подобаващо с едно ново начало, един специален повод – официалното откриване на обновеното междублоково пространство в ж.к. „Загоре“, реализирано по Инвестиционната програма на Община Нова Загора. 4 372 кв. м разгърната площ са проектирани с грижа и внимание за всички жители на района. Изградена е зелена площ и кътове за отдих и почивка, детска площадка за деца от 3 до 12 години, площадка за стрийт фитнес, паркоместа за автомобилите. В средата на цялото пространство, като център и акцент, е създадено езеро с водоплаващи птици.

На откриването присъстваха кметът на oбщина Нова Загора Николай Грозев и неговият екип, председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, управителите на фирмата изпълнител „СК Билдинг” АД Христо Стойнов и Петър Курдов, много граждани. Кметът Николай Грозев използва приятния повод да изрази своето задоволство, че Нова Загора придобива все по-европейска визия. „Ще продължим и в бъдеще да работим за подобряване качеството на живот на жителите на града и в частност на ж.к. „Загоре”. През тази година ще ремонтираме дворът и оградата на Детска градина „Тракийче”, пространството пред Пенсионерски клуб „Загоре”, тротоарите пред блок 10 и блок 3, улицата от ДГ „Тракийче” пред бл. 3 и бл. 10. Ще обновим и самия Пенсионерки клуб „Загоре”, като бъде осигурено изцяло ново обзавеждане.”, допълни той. Градоначалникът преряза лентата и плисна менчето с вода, заедно с десетки усмихнати и щастливи деца. Тържествен водосвет за благоденствие и щастие отслужиха архиерейският наместник Иван Стоянов и свещеноиконом Иван Иванов.

В програмата за откриването се включиха Певческа група към Клуба на пенсионерите в ж.к. „Загоре", Мартина Иванова от ОШИ „Илия Аврамов”, клас „Народно пеене” и танцьорите на ДЮФА „Загорчета" и ТШ „All steps”.

Още снимки от новината

----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев