Община Сливен

Новозагорското село Караново отбеляза своя празник

------------------------------------
07.06.2019 / 11:59

На 6 юни православната църква отбелязва един от големите празници в християнския календар - Възнесение Господне. Празникът се чества винаги в четвъртък, на 40-я ден след Великден, като край на земния път на Иисус Христос. Това е денят, в който новозагорското село Караново също празнува.

В топлата вечер кметицата на селото Николина Стефанова посрещна своите гости - кметът на община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип, председателят на ОбС - Нова Загора Георги Николов, общински съветници, кметове на населени места и представители на местния бизнес.

В своето празнично слово тя пожела на карановци да отстояват ревностно традициите и с пословичното си трудолюбие и ентусиазъм да продължават да развиват и обогатяват родното си място.

След поздравленията на г-жа Николина Стефанова, кметът Николай Грозев се обърна към присъстващите. „Споделям радостта от празника Ви и Ви желая здраве, благоденствие и просперитет, за да се превърне Караново в едно още по-добро място за живот! Продължавайте да пазите пламъка на миналото си, да отстоявате добрите традиции, които са се запазили във времето и да създавате нови такива! Нека делата Ви бъдат запомнени и предавани от идните поколения!” – каза той.

Празникът продължи с много музика, песни и танци, които с голямо въодушевление поднесоха на жители и гости на селото децата от местното училище ОУ ”Петър Берон”.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев