Община Сливен

Досъдебно производство за управление на МПС с прекратена регистрация... Хванаха водач, употребил наркотици

.........................................................
04.06.2019 / 10:13

В РУ-Сливен е започнато бързо производство за управление на МПС с прекратена регистрация. На 3 юни в село Селиминово е спрян за проверка лек автомобил „Опел Вектра“, управляван от 24-годишния А.Д. от ямболското село Генерал Инзово. При проверката полицейските служители установяват, че регистрацията на автомобила е прекратена служебно, поради изтекъл срок за пререгистрация. Водачът е придобил автомобила с договор от месец януари тази година и не е извършил пререгистрация в законноустановения срок.

Пътна полиция напомня, че след закупуване на МПС, законовия срок за регистрация на автомобила от новия собственик е 1 месец, съгласно чл.143, ал.15 от ЗДвП. Ако в този срок не се извърши пререгистрация, след 2 месеца тя се прекратява служебно и собственикът носи наказателна отговорност по чл.345, ал.2 от НК.

 

Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски екип в град Сливен.

На 04 юни, в 20,20 часа, е спрян за проверка лек автомобил „Смарт“, управляван от 24-годишния Т.Я. от град Сливен. При проверката се установява, че Т.Я. е употребил наркотични вещества-канабис. По случая е образувано бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев