Община Сливен

Младежи от област Сливен работят активно в партньорство с управляващите

.........................................................
03.06.2019 / 11:00

Проект "МОС- младежи за откритост и съпричастност II" по програма "Еразъм+" на ЕК с ръководител Анелия Иванова и с участието на доброволките Кристине от Грузия и Ана от Испания подготвя учениците в процеса на структурния диалог с управляващите и хората, отговорни за решенията по младежките въпроси.

 

Дискусии " Ефективно партньорство с местната власт" се проведоха в гр. Н. Загора и в гр. Котел . Екипите разработиха идеи за поддържане на градския парк в гр. Н. Загора, и поставиха въпроса за замърсения въздух от фирма "Градус". В гр. Котел младите хора желаят да се обособи младежки център с място за лични празници, тихи игри и различни смислени забавления всвободното време. Обсъдиха и несъвършенствата на образователанта система и възможности за уеднаквяване на учебниците от различните редакторски екипи.

В дискусията участваха зам. кметовете на община Н. Загора - г- н Енев и на гр. Котел - г-н Куванджъ, директора на Младежки дом- Пламена Петкова, както и хора от местните администрации.

 

Част от работата на Младежки дом като общинска структура за работа с младите хора и Младежкия общински съвет е да ги подпомага в процеса на структурния диалог, както и да изгражда нужните граждански и социални умения и компетентности , които да ги възпитат като добри и отговорни граждани и активни партньори на управляващите.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев