Община Сливен

За 140 години от създаването на сливенската болница ще бъде издаден алманах "Нашето медицинско поколение". Помогнете!

.........................................................
27.05.2019 / 08:36

През последните 7-8 години известната сливенска лекарка доц. д-р Мария Стойкова Тодорова, д.м.н. събира биографичен материал за медици, родени и работили в гр. Сливен и Сливенски окръг и е изготвила Алманах „Нашето медицинско поколение“. Идеята на авторката е той да послужи на бъдещите поколения за запознаване с развитието на медицината и медицинската наука в Сливенския край.

Книгата е посветена на 140-годишнината от създаването на Сливенската болница, която ще се чества през тази година. Тя съдържа над 100 биографии и автобиографии на заслужили за сливенското здравеопазване медици, придружени с богат снимков материал.

Благородната цел на това издание е да се съхрани за поколенията паметта за медицинските работници – лекари, стоматолози, преподаватели в медицински университети и колежи, медицински сестри, акушерки, фелдшери, червенокръстки дейци, които всеотдайно са работили за здравето на хората от Сливенския край в периода на нелеките следвоенни години и десетилетията до наши дни. Техният висок професионализъм и безкористна отдаденост на професията, с личностните им качества и висок морал са пример за всеки медик и гражданин.

Доц. д-р М. Тодорова ще бъде благодарна ако й бъде оказано съдействие за осигуряване на финансови средства за издаване на книгата. При желание за оказване на спонсорство, средствата следва да бъдат преведени на банкова сметка:

 

IBAN: BG18 UNCR 7000 1523 5436 32

 

BIC (SWIFT) код на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF

 

Клон: 473

 

SWIFT и BIC кодовете на УниКредит Булбанк, които следва да предоставите на своите контрагенти заедно с новия/новите си IBAN номер(а) са следните:

 

BIC (SWIFT) код на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF

 

като за основание на превода трябва да се отбележи:

 

за издаването на „Алманах „Нашето медицинско поколение”.

 

За контакт с доц. д-р М. Тодорова, кмн: e-мейл: docent_m.todorova@abv.bg

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев