Община Сливен

Поздрав на кмета на Нова Загора Николай Грозев по повод Деня на българската просвета и култура

------------------------------------
24.05.2019 / 10:51

Уважаеми съграждани,

Най-сърдечно Ви поздравявам по повод 24-ти май – Ден на българската просвета и култура. Празник на Светите равноапостоли и духовни съпокровители на Европа – братята Кирил и Методий. На този ден изказваме дълбока признателност и почит към тяхното дело – високохуманно, служещо на великата общочовешка идея за равенство между народите. Дело, променило духовната история на България, на славянството, на Европа и на света.

24-ти май е най-светлият ден, един от най-българските празници – скътан дълбоко в сърцето на всеки един от нас. Празник, който е влязъл в народния календар с въодушевлението на един пробуждащ се народ. Символ на достойнство, традиция и духовност. Ден на всички – на българите творци, на българския учител, но преди всичко празник на българския дух, който изпълва с национална гордост! Днес всички българи се обединяваме около езика и писмеността, вярата и духовността и силата на знанието.

Поклон пред всички Вас, скъпи наши съвременни просветители, пред усилията и стремежа Ви да градите устоите на българщината, да съхранявате и развивате нашата културна идентичност, да пазите българската духовност! Пожелавам на всички Вас – радетели на българското слово, нестихваща вяра в изконните български ценности и устрем към нови знания и духовно израстване!

Нека да ни е честит празника на словото, на духа, на културата!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев