Община Сливен

Кметът на Нова Загора Николай Грозев даде традиционния прием за учители-пенсионери

------------------------------------
23.05.2019 / 15:42

Кметът на община Нова Загора Николай Грозев отново показа своята признателност към учителите – пенсионери. В навечерието на най-топлия и съкровен български празник – 24 май, Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура градоначалникът отново организира в тяхна чест тържествен прием.

В 12 часа на 22 май, той посрещна в Клуба на културните дейци стотици новозагорски учители отдали своя труд и своята душа за съхраняването през времето на българската народност и българската нация. Специални гости на приема бяха г-жа Мария Габриел – депутат в Европейския парламент от групата на Европейската народна партия, комисар „Цифрова икономика и цифрово общество”; народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и Георги Николов - председател на Общински съвет - Нова Загора.

Кметът Николай Грозев приветства с „добри дошли” всички присъстващи и се обърна с думи на благодарност към тях: „Благодаря Ви, че сте тук днес, така като сте били винаги до нас и всички свои ученици. . Поклон пред любовта, топлината и търпението, с които уверено ни поведохте към знанието и градихте характерите ни”. Градоначалникът използва приятният повод, за да подари на г-жа Мария Габриел, най-новата книга на Златина Великова за Дядо Влайчо „Ясновидецът”. Той пожела на нея и на всички новозагорци да следват съветите на Пророка на народа и да изградят „Дом на Доброто” и в своето сърце.

Празникът продължи с много настроение и веселие и специалното участие на обичания фолклорен изпълнител Юри Крумов.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев