Община Сливен

Янко Янков: Надявам се тези европейски избори да поставят началото на политиката на доброто в България

.........................................................
23.05.2019 / 09:08

Политиката трябва да обединява, да служи на хората и да е експертна.

България има нужда от обединяване на политическата система за растеж на доходи, инвестиции, реална икономика.

Приоритет за ДПС са качественото здравеопазване, образованието и културата на национално и на регионално ниво.

С цената на политически компромиси и тясно партийни загуби да се направи така, че България да тръгне ускорено напред.

Идва времето на изкуствения интелект в политиката.

 

Има изключително остра нужда от инвестиции и откриване на работни места, от подобряване на доходите на хората както в големите градове, така и в малките населени места. За мен като политик това е основна задача, независимо в каква позиция съм в обществения живот. За мен това е морален дълг към хората, които толкова години са ме подкрепяли в политиката. Това заяви заместник – председателят на ДПС инж. Янко Янков.

 

По повод хода на предизборната кампания за избори за ЕП, той коментира, че тя е „…важна, но подходът към нея не е достатъчно отговорен. Виждаме, основно се залага на компромати, негативизъм, неглижиране на другия, няма политически спор, който да мотивира избирателите да гласуват, а агресивна политическа компроматна битка, която основно демотивира избирателите. Кара го да губи доверие в институциите, които се злепоставят. Ако така продължава българската политическа система, българската политика, резултатите за България като държава и нация ще бъдат негативни", прогнозира още Янков.

 

"Това, което аз знам от д-р Ахмед Доган през всичките тези години когато сме заедно – повече от 20, е, че политиката, политическото говорене и действие, имат две основни характеристики. Първата е да служат на доброто и да обединява хората, да ги мотивират да участват политиката като граждани чрез участието им в изборите, да вярват в политиците. Това пък задължава политиците да работим така, че да правим хората щастливи в собствената им държава, а не извън нея. И аз се стремя да спазвам това. Другата основа характеристика – нейната експертност. Съчетаването на морала с експертизата в политиката е много важен елемент – тя трябва да има академични характеристики. Просташкият език не се приема добре дори от не високообразованите граждани. Но обикновеният избирател разбира и сложния политически език, когато е изразен с думи, не които иска да чуе, а от които се интересува, т.е. пряко засягат живота му“, заяви още Янко Янков.

 

През тези 30 години и ДПС е допускала грешки, невинаги сме правили максимума за доброто на хората, старали сме се, но сме допускали понякога грешки. И мисля, че голяма смелост, почтеност, искреност се изисква един политик от ранга на Ахмед Доган да поиска прошка. Особено в свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Ние, християните, също имаме такъв месец. И аз съм поискал да ми простят избирателите, ако някога съм грешил, макар че съм се старал да бъда адекватен към проблемите, които са ми поставяли хората“, сподели чисто човешки Янко Янков.

 

Надявам се тези европейски избори да поставят началото на политиката на доброто в България. На осъзнаването на политическите партии, които да разберат, че ако не се фокусират върху основните приоритети и да гарантират стабилност, просперитет, ускорено развитие на България във всички аспекти и справедливост чрез съответните институции и системи, ще дойде момент, когато хората ще ни принудят да го направим, но може да се окаже късно и да преминем през труден момент. Или външни фактори да го правят вместо нас, или да ни принудят да го направим. По добре е ние да го осъзнаем сами, и с цената на политически компромиси и тясно партийни загуби да се направи така, че България да тръгне ускорено напред, тези, които са в чужбина, да се върнат, а тези, които са тук - да се чувстват спокойно, да работят и да са щастливи.

 

Залагаме на младите, но това не значи, че игнорираме мъдростта и хората с опит. Животът показва, че най – доброто съчетание е мъдростта с емоционалната активност и интелигентност. Тя дава възможност младите хора да се включат активно във всички житейски сфери. Тук идва времето на изкуствения интелект – може да намери място и в политиката. И едно от направленията е електронното правителство – много съществен иновативен подход, който трябва да се реализира в България.

 

Много трудно е да разбереш реалната нагласа на хората, затова се стараем тук при нас да водим наистина европейска кампания, да не се оплюваме взаимно по недостоен начин, а да покажем на хората какво можем да направим реално за тях. България има нужда от обединяване на политическата система и на регионално ниво, в името на основни приоритети за доброто бъдеще на общините, на селата, на градовете.

 

Инвестиции, реална икономика, увеличение на местните приходи и реално обслужване живота на хората, здравеопазване, образование и култура и на местно, регионално ниво – за това работи ДПС вече 30 години" заяви още заместник – председателят на партията Янко Янков.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев