Община Сливен

Кметът Николай Грозев посрещна абитуриентите-отличници от випуск 2019

------------------------------------
22.05.2019 / 13:16

Една красива и вълнуваща вечер подари кметът на община Нова Загора Николай Грозев на абитуриентите-отличници от випуск 2019. На 21 май градоначалникът бе техен домакин на традиционния прием, организиран по случай 24 май, празника на славянската писменост, на българската наука и култура и във връзка с успешното завършване на средното им образование. В 19.30 ч. г-н Грозев и неговият екип посрещнаха с усмивка дръзките млади хора-зрелостници от четирите средни училища в града и техните директори, за да ги поздравят за постигнатите високи резултати и отличен успех. Очарованието на празника споделиха народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов и директорът на Регионален инспекторат по образованието - гр. Сливен Милена Чолакова.

Кметът Николай Грозев приветства присъстващите млади хора с думите: „Мили ученици, бъдещи студенти, лекари, строители, откриватели, радвам се, че днес виждам уверени млади хора, изградени личности със самочувстие, убедени в своята неповторимост, изповядващи вечните човешки ценности. Знайте, че ученето е истинският път към успеха и само той ще Ви донесе искрено удовлетворение и радост от постигнатото. Бъдете любопитни, взискателни към себе си и към другите. Следвайте пътя, който сте избрали с вяра, защото тя е най-мощната сила на света! На добър път, скъпи приятели!"

Последваха музикални поздрави към присъстващите, в изпълнения на деца от Вокална група „Bird voices” при НЧ „Д. П. Сивков-1870” и ДЮФА „Загорчета“. Дори и падналият дъжд не развали доброто настроение на младите хора, които се забавляваха пяха, танцуваха и мечтаха заедно. В края на вечерта отличниците получиха по един традиционен подарък - снимка в рамка с кмета Николай Грозев и неговото лично послание към всеки от тях.

Oтминава още един сезон, отлита още едно ято. Да им пожелаем здраве и успехи във всички добри и смели начинания, които им предстоят. Попътен вятър и успех, мили деца!

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев