Община Сливен

Кметът Николай Грозев за поредна година уважи учителите и дейците на културата в община Нова Загора

...
20.05.2019 / 12:48

За всички нас 24 май – Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура, е празник, който ни изпълва с национална гордост и самочувствие. В този свят ден се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий - великите първоучители и просветители, съхранили българското слово и духовността ни и засвидетелстваме своето уважение на съвременните продължители на тяхната мисия. В навечерието на най-българския празник, кметът на община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип отново показаха своето уважение и признателност към учителите и дейците на културата в новозагорска община. Даваният в тяхна чест тържествен прием тази година се състоя на 17 май от 20:00 часа. Празникът за хората, които всекидневно със своя талант, усърдие и креативност допринасят за издигането на Нова Загора и общината като духовен и културен център, бе уважен от народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и председателя на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов.

В началото на вечерта кметът Николай Грозев се обърна към присъстващите: „Благодаря, че сте тук тази вечер. Вие, българските учители и културни деятели, сте хората, посветили битието си на мисията да проправят път и откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения. Прекланям се пред Вашите усилия да съхраните една вековна култура и да я обогатите с таланта и труда си. Желая Ви крепко здраве и нека винаги ни водят напред заветните думи "Върви, народе, възродени, към светли бъднини върви...". Градоначалникът изтъкна, че през 2019 г. Община Нова Загора ще инвестира над 1 млн. лева в образователната инфраструктура.

За своя принос в развитието на образователното дело и обогатяването на българската култура, наука и изкуство, с грамоти, значки и плакети със знака на Община Нова Загора, бяха наградени заслужили учители и дейци на културата. Отличията връчиха заместник-кметът Ивайло Енев, народният представител Галя Захариева и кметът Николай Грозев. Вечерта продължи с много настроение и веселие.

Още снимки от новината

...

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев