Община Сливен

Годишен концерт на Танцова школа "All steps"

...
15.05.2019 / 20:30

„Неизчерпаема сила”, „магично въздействие”, „вълна от емоции“, „ефирност и красота“ – трудно можеш да опишеш само с няколко думи чувството, което всяка пролет обсебва душите и сърцата на новозагорци и гости на града, завладени от годишните концерти на Танцова школа „All steps”. Светът на танца е магия, безгрижие, свобода, отражение на музиката в движения - един път дръзки, а друг път - срамежливи и плахи, а след това огнени и нежни. Всяка година ръководителите на ТШ „All steps” Павлина и Стоян Петрови разкриват на своите почитатели красотата на българските народни танци. Вече девет години тe претворяват в движения своето вдъхновение, творческо въображение и любов към танца. На 15 май, от 19.00 ч., театралният салон на НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“ отново беше изпълнен до краен предел, както подобава на един такъв невероятен празник. Спектакълът бе една приказна хармония от музика, танци, костюми и завладяваща емоция. Малки и големи играеха, с жажда и лично присъствие, във всеки танц под звуците на народните ритми, като предизвикаха вулкан от бурни аплодисменти у зрителя. Пресъздавайки по неповторим начин всяка една от етнографските области, с различните носии, ритъм и динамика на хората, те накараха да съпреживеят заедно, случващото се на сцената. Границата между тях изчезна – залата загуби своите реални очертания. Негово Величество танцът властваше в сърцата на всички, един полет на душата, който те държи постоянно в трепет. Един oгpoмeн oбмeн нa eнepгия мeждy танцьори и зpитeли.

Спектакълът на ТШ „All steps”, както винаги излезе от рамките на традиционните концерти и по един блестящ начин разкри огромното фолклорно богатство на страната, за да ни докаже, че българските народни танци са нашата емблема и гордост, която не трябва да преставаме да предаваме на идните поколения, защото това е характера, силата и единството на България! Неслучайно, те оцеляват през вековете до днес, разказвайки за характера на един народ! Характер, толкова различен в отделните части на България, но обединен от силата на духа и стремежа към свобода на българина.

Празничната вечер беше съпътствана с много цветя и специален поздравителен адрес от името на кмета на община Нова Загора Николай Грозев, в който се казва: ”Позволете ми да изразя своето възхищение за високия Ви професионализъм. Вие сте не само любимци на новозагорци, но и тяхна гордост. Признание, постигнато с цената на дълги репетиции, на много труд и усилия. Приемете моята благодарност към всички Вас, че давате своя принос за развитието и утвърждаването на българския фолклор - носител на най-ценното наследство на нашия народ – неговия бит, душевност и идентичност. Убеден съм, че ще продължите да възпитавате в идните поколения любов към народните танци, изкуството и живота, че ще учите всички нас на българщина и родолюбие!”

Още снимки от новината

...
...

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев