Община Сливен

Оспорвана надпревара в ежегодната спортна проява " Млад огнеборец " в Нова Загора

------------------------------------
15.05.2019 / 13:14

За поредна година състезателните умения на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” предизвикаха интереса на граждани и гости на града. Ежегодната спортна проява, организирана от Община Нова Загора и РСПБЗН – Нова Загора, се проведе на 14 май. Тя беше открита от заместник-кмета Ивайло Енев, който използва повода, за да поздрави участниците – отборите на СУ „Иван Вазов” и СУ „Христо Ботев”.

Г-н Енев им пожела успех, като изрази надежда, че придобитите знания и умения ще им помагат за адекватна реакция и самозащита при пожари, аварии, бедствия и свързаните с тях опасности. Главен съдия на състезанието беше младши инспектор Иван Иванов, а ръководител – инспектор Апостол Апостолов. На проявата присъства и главен инспектор Васил Василев – началник РСПБЗС – Нова Загора. Веднага след старта, участниците се втурнаха в оспорвана надпревара. Те показаха умения в две дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и щафетно бягане с препятствия.

По-бързи и умели се оказаха състезателите на СУ „Иван Вазов”, които спечелиха с малка преднина пред съперниците си. Главен инспектор Василев изказа благодарност на служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, подготвили старателно младите огнеборци за състезанието и формирали у тях необходимата противопожарна култура, и сподели задоволството си от отличното представяне на участниците.

Той информира присъстващите, че отборът на СУ „Иван Вазов” ще има честта да представи Област Сливен на Републиканското състезание „Млад огнеборец”. На капитаните на двата отбора бяха връчени и съответните награди – купа, топка и грамота, осигурени от Община Нова Загора.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев