Община Сливен

Десислава Танева положи клетва като земеделски министър... Мария Белова влиза в парламента на нейното място

.........................................................
15.05.2019 / 09:53

Парламентът започна работатата си днес, като гласува решение за персонални промени в Министерския съвет.

Със 121 гласа "за" и 5 гласа "против" Румен Порожанов беше освободен от поста министър на земеделието, храните и горите, а на негово място ще бъде избрана Десислава Танева, която до днес беше председател на ресорната комисия в Народното събрание.

Румен Порожанов подаде оставка вчера, 14 май, след поредица от скандали, свързани с европейски субсидии по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и най-вече със средства за изграждане на къщи за гости, които не се използват по предназначение. През последните дни се появиха и съмнения във връзка с декларирани доходи и имущество на семейството му.

В мотивите за решението си да подаде оставка Румен Порожанов посочи, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

Като председател на Комисията по земеделието и храните в сегашния парламент тя познава в детайли проблемите на селското стопанство в страната.

Тя е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. Завършила е висше икономическо образование в УНСС. От 1997 г. е изпълнителен директор на „Мел инвест холдинг“ АД и дъщерни дружества. „Бизнес дама“ на 1998 година.

Председател е на Комисията по земеделието и горите в 41-вото Народно събрание от 29 юли 2009 до 14 март 2013 г. Министър е на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. От 10 май 2017 г. до днес тя председател на Комисията по земеделието и храните в 44-тото Народно събрание.

 

Очаква се Мария Белова от ГЕРБ да влизе в парламента на мястото на Десислава Танева.

Мария Белова беше четвърта в листата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2017 година. Тя събра значителен брой преференции на вота, които я наредиха на трето място Галя Захариева, сега депутат.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев