Община Сливен

Новозагорското село Кортен отбеляза своя празник

------------------------------------
10.05.2019 / 15:31

За жителите на най-голямото новозагорско село – Кортен, 9 май е дълбоко скътан в сърцата им ден. На него те изразяват своето преклонение към Никола Летни и почитат храмовия празник на църквата „Свети Николай” и празника на родното си село. Специалните поводи и тази година бяха отбелязани подобаващо, с много вълнение и настроение.

Състоялият се в дъждовната пролетна вечер концерт бе уважен от кмета на община Нова Загора Николай Грозев и неговия екип, които бяха топло приветствани от кортенци. Начало на тържеството, по традиция, постави домакинът - кметът на селото Минчо Атанасов, който отправи своето пожелание към празнуващите. „Днешната вечер е доказателство, че сме отговорни да продължаваме традициите на предците си и да ги пренасяме през годините за идните поколения. Защото дълбоките корени дават заряд и правят кортенци единни. От сърце Ви желая просперитет, вдъхновение и бъдещи сполуки!.” - каза той.

Г-жа Светла Стоянова, заместник-кмет на община Нова Загора имаше удоволствието да прочете поздравителен адрес от градоначалника Николай Грозев, в който той им пожелава да продължават да предават знанията си с любов на наследниците си, като пазят традициите и изконната си привързаност към родната земя и бащиния дом. „Празнувайте с добро настроение, с почит и гордост към Вашите стари корени и историческо наследство. Здраве, късмет и положителни емоции!”, допълва той.

Програмата продължи с красиви думи за родния край и много настроение с изпълненията на Хор за многогласно народно пеене „Кохортис” и Танцов състав към НЧ „Искра-1929”, с. Крушаре. След което, сияйна заря освети помръкналото небе над танцуващите на мегдана и начерта светлото бъдеще пред тях.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев