Община Сливен

Председателят на парламента Цвета Караянчева връчи на кмета Стефан Радев златен плакет

------------------------------------
09.05.2019 / 16:57

Специално изработен плакет по повод честванията на 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция получи кметът Стефан Радев по време на срещата си с председателя на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева.

 

От своя страна кметът Стефан Радев благодари за вниманието, което Караянчева оказва на Сливен и неговите граждани, но най-вече на най-малките му жители. Председателят на Народното събрание е на посещение в Сливен по повод Националния фестивал на детската книга, който се провежда под неин патронаж.

 

В рамките на срещата Цвета Караянчева изрази впечатленията си, като посочи, че градът под Сините камъни започва да придобива все по-модерен облик и се превръща в по-добро място за живеене, което е резултат от доброто управление на кмета и екипа му.

 

Освен плакета, кметът получи и фототипно издание на Търновската конституция, приета от Учредителното събрание на 16 април 1879 г. и Конституция на Българското княжество.

 

След срещата двамата се включиха в карнавалното шествие на фестивала, а по-късно се присъединиха към официалната церемония в залата на Драматичен театър ,,Стефан Киров”, на която беше връчена Националната награда ,,Константин Константинов”.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев