Община Сливен

102 нарушения и 14 посетени сигнала при полицейска акция в Сливен... Иззеха фалшиви спортни артикули в Котел

------------------------------------
03.05.2019 / 10:53

102 констатирани нарушения и 14 посетени сигнала от телефон 112 са част от резултатите, отчетени от полицейска операция на участъци „Запад“, „Петолъчка“ и „Надежда“ към РУ-Сливен. Акцията е осъществена за времето от 28 април до 1 май, съвместно със служители на Зонално жандармерийско управление-Бургас. Целта е опазване на обществения ред, пътна безопасност и недопускане на престъпни посегателства срещу имуществото на населението в селата от община Сливен.

В хода на операцията са проверени 410 лица и 295 автомобила и превозни средства с животинска тяга. Констатирани са 102 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. Посетени са 14 сигнала от телефон 112 в селата Сотиря, Тополчане, Камен, Гергевец, Селиминово, Крушаре, Чинтулово и град Кермен. 10 от сигналите са за семейни и междусъседски скандали, 1 за проблем с лице с психично заболяване и 3 за висока музика. Съставени са актове и 14 протокола за предупреждение. Започнати са 3 бързи производства за управление на нерегистрирани превозни средства.

 

Фалшиви спортни артикула от световни марки са иззети при операция на полицията в Котел. На 2 май служители на „Криминална полиция“ към РУ-Котел са извършили проверки в търговски обекти и пазари за установяване на престъпления срещу интелектуалната собственост. На обособена сергия в района на автогарата в Котел полицейските служители са установили 40-годишната К.А., която извършва нерегламентирана продажба на спортни стоки, носещи марките "Аdidas" и "Nike". Иззети са общо 38 артикула. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев