Община Сливен

Благотворително представление в подкрепа на абитуриенти сираци в Нова Загора

...
02.05.2019 / 16:27

На 30 април се състоя благотворително представление на Театралната трупа към НЧ „Д. П. Сивков-1870” на постановката „Двубой” по Вазов от Ст. Цанев. Събитието бе организирано от Общински съвет на Български червен кръст, доброволците от Български младежки червен кръст - Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков-1870” в подкрепа на абитуриенти сираци.

Инициативата на БЧК има дълбоки корени назад във времето, а за новозагорци тя е традиционна и очаквана. За поредна година жителите на общината показаха, че са с добри сърца, а хуманността и милосърдието са част от тяхната същност. Да сътвориш добро, да помогнеш на някого в беда - безкористно, от съпричастност към болката и страданието на ближния - това е проява на най-висш морал и смисъл на целия човешки живот.

В резултат на огромното желание и ентусиазъм на младите червенокръстки доброволци и таланта на артистите от НЧ „Д. П. Сивков-1870” беше събрана сумата от 1097лв., с която ще бъдат подпомогнати абитуриенти сираци от област Сливен. Общинското ръководство изказва благодарност за социалната ангажираност на всички новозагорци и им пожелава да запазят чистотата на този порив в сърцата си и да не спират да раздават добрина.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев