Община Сливен

Специализирани полицейски акции в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел

.........................................................
30.04.2019 / 11:13

Вследствие на създадената организация от ръководството на ОДМВР-Сливен не са допуснати инциденти и нарушаване на обществения ред по време на Великденските празници и почивните дни. От 25 до 29 април на територията на районите управления Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществени специализирани операции по осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност.

От 14,00 до 06,00 часа на 27 срещу 28 април е осигурено присъствие и контрол в районите на църковните храмове от екипи на ОДМВР-Сливен, служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на неселението“ и Зонално жандармерийско управление – Бургас. От 25 до 29 април са извършени проверки на 460 автомобила и 570 лица. Установени са 211 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Кодекса за застраховане. С мобилни и стационарните камери са заснети 386 нарушения на скоростните режими. Осъществени са операции по установяване на водачи, употребили алкохол, упойващи вещества, нерегламентиран превоз на хора, спазване на ограниченията на скоростта. Регистрирани са 6 леки пътни инцидента без пострадали и с причинени незначителни материални щети.

Служители на криминална и икономическа полиция са осъществили контрол по отношение на незаконната търговия в районите на църковните храмове и търговските обекти за нерегламентирана продажба на месо и други хранителни продукти. В хода на проверките са констатирани две нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове. Образувани са препески по чл.234, ал. 1 от НК. Проведени са съвместни операции на участъци „Ябланово“ към РУ-Котел и участък „Запад“ към РУ-Сливен по осигуряване сигурността на гражданите и пътна безопасност в планинските села от областта, при която са установени двама неправоспособни водачи и управление на нерегистрирани МПС.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев