Община Сливен

Сливенски ученици избираха евродепутати на симулативни избори

------------------------------------
25.04.2019 / 15:24

Първите симулативни Евроизбори се състояха в ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен. Това съобщиха от Европейския информационен център Европа Директно.

Дейностите започнаха месец по-рано с избор на кандидати за евродепутати от випуска 11 клас. Съвсем като на истински избори кандидатите проведоха своите предизборни кампании, агитираха съучениците си, следиха изборния процес и търпеливо дочакаха изборните резултати.

Рекордната избирателна активност от 72.19% беше предизвикателство за училищната избирателна комисия, която се справи безупречно. Победител в изборите е Яни Костов Янев от 11-б клас. Избраникът на учениците ще бъде директор за един ден в Деня на ученическото самоуправление – 9 май.

Симулацията на избори за Европейски парламент е част от информационната кампания, посветена на най-важното събитие в ЕС през 2019 година. Кампанията е с посланието „Твоят глас е важен за Европа”и е насочена към средношколци на възраст 17-18 години, които ще гласуват за първи път на изборите за Европейски парламент на 26 май 2019 г. Тя има за цел да насърчи младите хора да отидат да гласуват.

 

Източник: "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев