Община Сливен

Малчуганите от ДГ "Детски свят" с концерт-спектакъл "Еко академия "Приказка от природата" в Нова Загора

...
25.04.2019 / 12:14

На 22 април се навършват 48 години от първото честване на Деня на Земята, един от най-големите празници, почитащи нашата родна планета. По този повод и по случай заключителния етап на Екологичния проект „Еко академия „Приказка от природата”, Детска градина „Детски свят” и Библиотеката при НЧ „Д. П. Сивков - 1870” поднесоха красив концерт-спектакъл. Преди талантливите възпитаници на детската градина да се впуснат във вихрени танци и песни, своя поздрав към тях поднесе заместник-кметът Ивайло Енев, който отбеляза, че ДГ „Детски свят” вече е със създадена традиция за занимания и прояви, свързани с екологично образование и възпитание, опазване на околната среда и грижи за природата. Г-н Енев имаше удоволствието да връчи поздравителен адрес от кмета на общината Николай Грозев, в който градоначалникът благодари на малките еко-герои, че са съпричастни и отговорни към заобикалящата ни природа. „Продължавайте с каузите за опазването на нашия дом – Майката Земя, защото всяка една малка крачка, която правим днес в тази посока, след време ще бъде от голямо значение”, се казва още в поздравителния адрес. Малките палавници получиха от г-н Грозев и един специален подарък, красива туя, която да засадят в двора на детската градина.

Вечерта продължи с вълшебна феерия от музика и ефектни визии. С богата палитра от песни и танци, малчуганите изразиха своята обич и преклонението си пред красивата природа. Подходящи декори и умело подбрано музикално оформление разкриха пред публиката късче от рая, в каквото може да се превърне нашата планета. Част от това съвършенство бяха и самите те - децата на ДГ „Детски свят”. Изпълненията на талантливите деца предизвикаха усмивки и заредиха присъстващите с положителни емоции и добро настроение.

За своята всеотдайност в защита на околната среда, в края на представлението, ентусиазираните малчугани получиха от главния библиотекар на Библиотеката на НЧ „Д. П. Сивков - 1870” Йовка Петкова значки. Те бяха наградени и с бурните аплодисменти на своята публика.

Още снимки от новината

...

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев