Община Сливен

Политолози: БСП сега се управлява от хора, които споделят идеи на националсоциализма и Хитлер

.........................................................
24.04.2019 / 09:48

Направих си труда да видя прогнозите за миналите евроизбори. Тогава те също сочеха паритет между ГЕРБ и БСП, но разликата беше с 10%. От къде идва проблемът - това е моментна снимка на обществените нагласи, но ние го забравяме. Тоест, важно е да следим какви ще са кампаниите. Има определени нагласи и тенденции към властта в България. Така коментираха последните социологически проучвания, които дават преднина на БСП, политолозите Татяна Буруджиева и Георги Харизанов.

Социалистите тръгват в кампанията с идеята, че ще правят някакъв консервативен социализъм, какъвто няма, а в теорията и практиката това се нарича националсоциализъм, подчерта Буруджиева.

В БСП се подменят някакви дебати. За какво автентично ляво се говори - то ужасно много прилича на кампанията в Испания. В момента БСП се управлява от хора, които споделят идеите на националсоциализма. Да говориш за силна държава - това не е цел, а средство, за да постигнеш другите цели. Само при Хитлер силната държава е цел, аргументира се тя. С нея се съгласи и Георги Харизанов.

 

По публикация от „Фактор“

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев