Община Сливен

Жителите на Медвен с петиция срещу създаването на хоспис за долекуване

.........................................................
24.04.2019 / 09:20

Петиция срещу създаването на хоспис за долекуване на хора с различни зависимости организираха жители на котленското село Медвен . Това каза пред Радио „Фокус“ – Сливен кметът на Медвен Кънчо Дънеков. Капацитетът на хосписа ще бъде около 30 души, той ще бъде от затворен тип, като лекуващите се няма да имат достъп до селото, освен с придружител.

Хората се противопоставят на инвестиционните намерения от страна на фирмата „Надежда за бъдеще“, която възнамерява да вземе под наем сградата на бившия социален дом за деца, каза кметът. В нея ще се оказва социална услуга на пълнолетни лица в риск, с различни форми на зависимост и емоционално-поведенчески проблеми. Инвеститорът е представил договор с Министерството на здравеопазването за извършване на тази услуга от психотерапевти.

Общинският съвет в Котел е определил наем за сградата, но предстои да бъде разгледано предложение за разрешение на такава услуга и подписване на десетгодишен договор.

По думите на Дънеков, жителите на Медвен се страхуват от неизвестността, защото сградата се намира в самото село. Той обаче, изрази мнение, че зависимите са част от обществото, което има вина за тяхната зависимост и затова не се е борило с пороците им.

Кънчо Дънеков предположи, че вероятно ще се стигне до обществено обсъждане, защото много хора не са съгласни с намерението, което засяга както жителите на Медвен, така и на съседни населени места от общината.

 

Източник: "Фокус Сливен"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев