Община Сливен

Ралица Коларова е "Глас на Нова Загора" за 2019 година

...
23.04.2019 / 15:35

Слънчеви усмивки и много талант показаха новозагорските деца на традиционния песенен конкурс „Глас на Нова Загора“. Четиринадесетото издание на организираната от Община Нова Загора и ОШИ „Илия Аврамов“ музикална надпревара се състоя на 22 април в театралния салон на НЧ „Д. П. Сивков - 1870“. В очакваното и вълнуващо събитие тази година се включиха 62 индивидуални изпълнители и 14 камерни състава, превърнали красивия пролетен ден в празник на младостта, таланта и неуморния труд. Начало на техните изяви, постави г-жа Светла Стоянова, заместник-кмет на община Нова Загора, която имаше удоволствието за пореден път да открие съревнованието. "Продължавайте да развивате таланта си и да търсите красивото. Пожелавам Ви много успехи на различни сцени, нека ги покорявате с песен и усмивка. Успех!" - се обърна тя към всички участници.

В тазгодишния конкурс нелеката задача да определят най-добрите в двете категории – популярно и народно пеене, в 4 възрастови групи: предучилищна, до 3 клас, до 7 клас и до 12 клас имаха: Павел Петков - преподавател по „Поп и джаз пеене” в Националното училище за музика и сценични изкуства „Христина Морфова“, гр. Стара Загора, Сашка Ченкова - преподавател в Национално училище за фолклорни изкуства в гр. Котел, Андония Спасова - директор на ОШИ „Илия Аврамов”, гр. Нова Загора и Станимира Кънчева - началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ в Община Нова Загора.

След цял ден на атрактивни изпълнения, настъпи и моментът на галаконцерта на лауреатите, в отделните категории и възрастови групи, които бяха наградени от председателя и секретаря на НЧ „Д. П. Сивков-1870“ Георги Николов и Елена Арабаджиева, народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, директора на ОШИ „Илия Аврамов“ Андония Спасова и Станимира Кънчева - началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ в Община Нова Загора. Г-жа Галя Захариева, под чиито патронаж се провежда ежегодната културна проява, поднесе и още една традиционна награда – едногодишна стипендия за обучение в ОШИ „Илия Аврамов“. Достоен неин притежател, за 2019 година, е Гинчо Ганчев.

Дойде моментът, в който всички затаиха дъх, нетърпеливи да научат името на победителя – „Глас на Нова Загора” за 2019 г. Носител на престижното звание тази година е Ралица Коларова, възпитаник на ОШИ „Илия Аврамов”, клас „Народно пеене”, с ръководител Велина Стайкова. Със заповед на кмета на община Нова Загора Николай Грозев тя е отличена с Почетен плакет, връчен й от заместник-кмета Светла Стоянова. По традиция, в края на концерта, развълнуваната победителка отправи своя музикален поздрав към новозагорската публика.

Още снимки от новината

...

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев