Община Сливен

На 24 април в зала „Май” ще се проведе семинар „Музеят като образователна среда”

...
23.04.2019 / 15:29

На 24 април 2019 г. в зала „Май” от 9.00 ч. ще се проведе семинар „Музеят като образователна среда”, организиран от РИМ „Д-р Симеон Табаков”- Сливен , със съдействието на РУО – Сливен.

Основните цели на семинара са:

• Осъществяване на по-тясно сътрудничество между РИМ „Д-р Симеон Табаков” –Сливен и училищата в сливенска община

• Споделяне на добри практики от съвместна дейност между музей и училище

• Мотивиране учителите и музейните специалисти за иновативни форми на работа в нова среда

За да бъдат постигнати възможно най-добри резултати от семинара, РИМ „Д-р Симеон Табаков” –Сливен е поканил изявени музейни специалисти, училищен и университетски преподаватели като:

- Гл. ас. д-р Тодор Петев – преподавател в СУ „Св. Климент Охридски” ФНПП, изпълнителен директор на фондация „Моят музей”. Учил и работил дълги години в САЩ, включително в един от най-известните световни музей „Метрополитън” в Ню Йорк.

Мария Карадечева – главен уредник в РИМ – Пловдив, водещ специалист в страната в областта на музейно образователните програми.

Светла Караянева – старши учител по история в ОУ „Алеко Константинов” – Пловдив.

Наред с теоретичната част, на семинара ще бъдат приложени и практически задачи, които ще се изпълняват от групи, в които влизат както учители, така и музейни специалисти.

Взаимоотношението между училище и музей следва да се разглежда като равноправно сътрудничество, с различни основни функции, но с една обща цел - формиране самостоятелното развитие на ученика и неговата личност!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев