Община Сливен

300 доброволци организират благотворителен базар в помощ на тежкоболни животни

------------------------------------
21.04.2019 / 10:41

Благотворителен базар за набиране на средства за лечение на болни животни организират сливенските Зоо доброволци. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен Надежда Маргенова, представител на доброволците.

Всички събрани средства ще отидат за покриване на сметки за лекарства, операции и приемни домове на животните, които са под опеката на доброволците.

Благотворителният базар е организиран в ателие “SShhh“ намиращ се на ул. Райко Даскалов 7А, зад шивашкия цех на модна къща „Албена“. Базарът работи всеки ден, без неделя, от 10.00 до 17.00 часа.

Всички артикули, представени на базара са дарения. Това са книги, чорапи, сувенири, бижута, домашни потреби, а цената се определя от купувачите. Парите от базара ще покрият разходите на животните на които зоо доброволците помагат в момента. Това са куче Юри- инвалид, на когото всеки месец са необходими 250 лв. за приемен дом, куче Надежда,също инвалид, на когото сметката с стационара вече е достигнала. Недобходими са средства и за лечение на Вик. Това е най- новият случай на зоо доброволците от 19 април. Вик е открит скимтящ от болка и в безпомощно състояние пред жилищен блок. Куче Белчо е намерено на 7 април с множество разкъсани рани, опериран, в момента се възстановява в клиника. Куче Кева е на 2 месеца, изхвърлена с безброй много кърлежи, в момента се изследва за заболявания.

„В навечерието на големия християнски празник Великден, празник над смъртта, в който Господ жертва сина си за спасението на човеците, ние доброволците от “ Сливен- зоо доброволци“имаме нужда от вашата символична жертва, за да продължим да спасяваме и помагаме на бездомните животни от нашия град в беда. Те също са божие създания, също изпитват болка и глад, но също така изпитват радост и благодарност, когато Човек се отзове на техния зов за помощ. Пожелавам на гражданите на Сливен светли великденски празници! Бъдете част от нашия екип и ни подкрепете!“, призова Надежда Маргенова.

Сливенските зоодоброволци редовно организират събития за набиране на средства за лечение и помощ на бездомните животни. Благодарение на техните усилия и с помощта на дарители са спасени и излекувани десетки животни, а за две от кучетата – Юри и Надежда са изработени инвалидни колички.

За всички направени разходите доброволците имат и съответните документи.

Информация за това, нужда от какво имат животните, и кои могат да бъдат осиновени или да им бъде осигурен временен дом има на страницата „Лапички без дом“ в социалната мрежа Facebook.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев